U bent hier:

Draadloze buitenverlichting met solarlampen

Één van de nadelen van het plaatsen van buitenverlichting, is dat u buiten vaak niet zoveel stroompunten heeft als binnen. Wat zou het dan een uitkomst zijn om buitenverlichting zonder snoer te hebben. Solar buitenlampen hebben precies die eigenschap! Geen kabels meer ingraven of met slanghaspels in de weer. Er zijn maar twee dingen die u hoeft te doen. Het bevestigen of plaatsen van de lamp op zonne-energie op een zonnige plaats en het inschakelen van de draadloze buitenlamp.

Draadloze buitenverlichting met sensor

Alle solar lampen zijn voorzien van een schemersensor. Als u meerdere buitenlampen heeft en u zou ze afzonderlijk moeten in- en uitschakelen, zou dit natuurlijk zeer onhandig zijn. Nu hoeft u ze maar eenmalig in te schakelen. Wanneer het donker wordt, zullen de solar lampen vanzelf gaan branden. Er zijn ook draadloze buitenlampen met schemersensor én bewegingssensor. Met deze lampen heeft u de perfecte opritverlichting en zit u met een veilig gevoel in huis.

Buitenverlichting zonder stroom

Eén van de kenmerken van solar verlichting is dus dat het altijd een buitenlamp zonder stroom voorziening betreft. Toch zijn er ook solar lampen met kabel. Dit gaat dan om een kabel tussen de lamp en een los zonnepaneel. Hierdoor kunt u de tuinverlichting bevestigen op een plaats waar geen zonlicht komt, terwijl u het losse paneel ergens kunt plaatsen waar wel zonlicht komt.

Tuinverlichting bedienen met afstandsbediening

Aangezien men het ook fijn vindt om zelf lichtstanden en lichtsterktes te regelen, zijn er ook buitenlampen met afstandsbediening. Vaak hebben deze lampen een groot aantal mogelijkheden, zoals het kiezen van de brandtijd nadat het begint te schemeren. Overigens is het mogelijk om deze tuinverlichting op afstandsbediening gewoon op de normale schemerstand te zetten, zodat u de afstandsbediening niet altijd persé nodig heeft. De lamp werkt dan precies hetzelfde als iedere andere solar lamp.