U bent hier:

Led spots & schijnwerpers - solar verlichting

Solarspots en schijnwerpers zijn ideaal om mooie elementen in de tuin te verlichten en als beveiligingslamp. De schijnwerpers (of solar bouwlampen), zijn functioneel door de sensor en hoge lichtopbrengst.

  • Solarspots en schijnwerpers met los en vast zonnepaneel
  • Functionele schijnwerpers met veel instelmogelijkheden
  • Voorzien van een solarpaneel en aangedreven door zonne-energie
Solarspots - Tuinverlichting op zonne energie

Waarom solar spots?

Solar spots zijn vaak een bewuste keuze. De spots zijn voorzien van een solarpaneel en werken op Zonne-energie. Hierdoor hoeft u géén labels aan te leggen en kunnen solar spots op plaatsen gemonteerd worden zonder ingrijpende aanpassingen aan uw tuin. Gewoon ophangen en de zon het werk laten doen. Een ander voordeel is dat u de lamp gewoon kunt laten branden, altijd wel. De solar spots gebruiken energie, maar deze energie is verkregen door de zon. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een hoge elektriciteitsrekening.

Solarspot voor het uitlichten van objecten

Spot verlichting is er ook op zonne energie. Met een led richtspot zijn de mogelijkheden eigenlijk bijna onbegrensd. Veel spotjes op zonne energie zijn namelijk voorzien van een wandbevestiging, maar ook van een grondspies. Hierdoor is het mogelijk de spot te plaatsen onder een plant of boom als boomverlichting, maar bijvoorbeeld ook tegen een schutting of de gevel van uw huis.

Solarspots

Solar spots met los zonnepaneel

Cruciaal onderdeel bij een solarspot is wel het zonnepaneel. Zonder dit paneel wordt de batterij of accu van de solar spot niet opgeladen waardoor deze geen of beperkt licht zal geven. Om aan de behoefte van zoveel mogelijk “puur” zonlicht te voldoen bestaan er ook solar spots met een los solarpaneel. Het losse zonnepaneel bevindt zich niet direct op een solarspot, maar kunt u los op een zo zonnig mogelijke plaats monteren (via grondspies of wandmontage). Vervolgens wordt alle verzamelde stroom via een kabel naar de solarspot gevoerd. Deze volledige solarspots worden plug and play geleverd, dus inclusief kabel. Bij ieder product geven wij aan hoe lang de bekabeling is, zodat u perfect uw situatie vooraf kunt inschatten.

Subtiele verlichting via grondspot

Zoals de naam doet vermoeden wordt een grondspot in de grond geplaatst. Het idee hierachter is dat de spot onzichtbaar wordt en dat dan de verlichting alleen in het donker zichtbaar is. Een solar grondspot bestaat uit een aantal delen; een handige spies om de prikspot stabiel in de grond te plaatsen, uiteraard de solar lamp en een solar paneel om zonlicht te verzamelen. Wanneer u solar grondspots in uw oprit wenst te plaatsen, bekijk of informeer dan eerst goed of de lampen hiervoor geschikt zijn.

Solar lampen in de tuin

Spots op zonne energie

Tuinlampen brengen licht in de duisternis. De hoeveelheid licht (lichtopbrengst) en de kleur van het licht (kleurtemperatuur) bepalen de grens tussen functioneel en decoratief licht van een tuinlamp. De lichtopbrengst, aangeduid in Lumen, ligt voor sfeermakende tuinlampen en led buitenspots rond de 10 tot 50 Lumen. Vanaf 50 Lumen worden tuinspots meer van een functioneel karakter. De kleur van het licht kan ook bepalend zijn voor de keuze van welke solar lampen er in uw tuin passen. Een hoge Kelvin waarde betekent dat het licht kouder en steeds meer richting blauw gaat. Een lagere Kelvin waarde neigt weer naar het oranje te gaan. Het gezellige warm witte licht, ligt meestal zo rond de 2700 Kelvin en is zowel geschikt voor een functionele als decoratieve solar tuinlamp. Een hogere Kelvin waarde heeft meer de neiging om vooral een functie uit te oefenen, zoals een spot als beveiligingslamp dienst kan doen (soort solar breedstraler).

Op zoek naar iets anders dan een solar spot?

Lichtopbrengst van spots op zonne-energie

Solar buitenlampen staan bij veel mensen nog bekend als decoratieve buitenlampen met een korte levensduur en amper lichtopbrengst. Dit is echter de situatie van enkele jaren geleden, maar de ontwikkeling van solar verlichting heeft niet stil gezeten. De lichtopbrengst van buitenlampen op zonne-energie is sterk verbeterd. De lichtopbrengst wordt aangeduid in Lumen (lees ook onze blog "De driehoek: Lumen, Vermogen en brandtijd"). Spots uit onze Pro Line-collectie leveren bijvoorbeeld al zo'n 200 tot 300 Lumen op. Dat is vergelijkbaar met een 25 Watt gloeilamp.

Solarspots met warm wit licht

Schijnwerper met sensor

Solar schijnwerpers zijn ook uitermate geschikt ter beveiliging van uw huis. De solar schijnwerpers zijn namelijk voorzien van een bewegingssensor. Hiermee wordt de schijnwerper ingeschakeld bij detectie van beweging en zoals bekend houden inbrekers niet van licht. Heeft u liever een andere lamp met een bewegingsmelder, bekijk dan onze categorie sensorlampen.