Nu besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
SolarlampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
SolarlampKoning
Lumen tabel
Lumen tabel
Kelvin tabel
Kevin tabel
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Voordelen van solar tuinverlichting

De keuze om solar tuinverlichting te gebruiken in plaats van conventionele verlichting is niet altijd vanzelfsprekend. Dit komt onder andere door een gebrek aan goede informatie en een groot aanbod van goedkopere modellen solarlampen die niet representatief zijn voor wat er daadwerkelijk mogelijk is met solar verlichting. In dit artikel gaan we dieper in waarop u de keuze voor solar- of stroomlampen kunt baseren.

Solar tuinverlichting: geen kabels, geen stroomverbruik en ‘always on’

De meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor solar tuinlampen is het feit dat ze volledig snoerloos kunnen worden aangelegd. Solar lampen bevatten immers een batterij die wordt opgeladen door een solar paneel. De stroomvoorziening wordt dus geheel geregeld door de solar tuinlamp zelf. In situaties waar geen stroom voorhanden is, is de keuze voor solar tuinverlichting een logische stap. 

Geen stroomkabels betekent geen stroomverbruik

De energiezuinigheid van solar tuinlampen staat dus buiten kijf. Bijna alle solar tuinverlichting van de SolarlampKoning is standaard voorzien van een lichtsensor. Hierdoor gaan ze automatisch aan als het donker wordt. U hoeft de verlichting bij de meeste solarlampen dus niet aan- en uit te schakelen, iets wat met reguliere stroomverlichting wel moet gebeuren. We bieden enkele solarlampen die beschikken over meerdere lichtstanden en hierdoor eerst ingeschakeld dienen te worden om te kunnen verlichten bij schemer/donker. Als u kiest voor een solar tuinlamp met bewegingssensor, dan gaat de lamp alsnog alleen aan op het moment dat het nodig is, ofwel als er iemand in de buurt is.

Design solar tuinlampen sterk verbeterd

Tot enkele jaren geleden waren de meeste solar tuinlampen niet zo mooi om te zien. Het zonnepaneel was altijd duidelijk zichtbaar en de kleur van het licht vaak blauw-wit. Natuurlijk zijn er ook nu nog voldoende buitenlampen verkrijgbaar waarbij dit het geval is. Echter is er nu ook de keuze uit goed ontworpen modellen waarbij het solar paneel na montage niet zichtbaar is, of fraai is meegenomen in het design van de lamp. Ook de kleur van het licht is bij de betere solar tuinverlichting verkrijgbaar in bijvoorbeeld warm wit. Dit zorgt voor prettig en sfeervol licht, precies zoals u dat gewend bent bij de traditionele buitenverlichting. 

Alle voordelen van Solar verlichting op een rij

Verlichting op zonne-energie. Super interessant, zeker wanneer je alle voordelen op een rij ziet.

 1. Energiezuinig. Een solarlamp werkt op zonne-energie. De zon laadt de oplaadbare batterij op. Een solar buitenlamp heeft dus geen invloed op uw elektriciteitsrekening .
 2. Geen kabels nodig. Solarverlichting heeft geen elektriciteit nodig. Dat betekent dat u voor deze buitenlampen geen stroompunten of kabels hoeft te leggen.
 3. Eenvoudig verplaatsbaar. Omdat er geen kabels nodig zijn, is het eenvoudig om de verlichting te verplaatsen. Het wijzigen van de inrichting van de tuin gaat niet gepaard met graafwerk om (kostbare) grondkabels te verleggen.  
 4. Schemerschakelaar. Door een speciale dag/nacht sensor brandt de solarlamp alleen 's-nachts
 5. Oplaadbaar. Veel batterijen in de solar lampen zijn los oplaadbaar, maar vaak ook los verkrijgbaar. Daardoor kunt u lange tijd van uw lampen genieten.
 6. Lichtopbrengst. Tegenwoordig zijn de batterijen voorzien van meer capaciteit en de leds van betere kwaliteit. Hierdoor levert deze solar led verlicht veel licht op. De lichtsterkte wordt per lamp aangeduid in Lumen. Meer hierover in onze blog: "De driehoek: Lumen, Vermogen en brandtijd".

Nadelen van tuinverlichting op zonne-energie

Natuurlijk heeft solarverlichting ook nadelen die we wel al dan niet kunnen weerleggen in onze blogs

 • Standaard levensduur van een batterij
 • Kan beperkt in schaduw worden gebruikt

Wat ons betreft wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Maar het is aan u om dit zelf te ervaren!

+3173-7041102
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur